Baze za sladoled

U svojoj ponudi Elenka ima široku paletu voćnih i mliječnih baza koje se razlikuju u doziranjima, vrsti masnoća, te se mogu primjeniti u toplom ili hladnom procesu. Baze za sladoled su temelj za kvalitetu sladoleda, te je potrebno precizno mjerenje sastojaka kako bi se postigao željeni okus i konzistentnost teksture.

Paste

Elenka nudi široku ponudu tradicionalnih i voćnih pasti kao dodatak bazama, za izradu najukusnijih sladoleda. Okusi poput čokolade, pistacije i lješnjaka višestruko su nagrađivani na raznim sajmovima sladoledarstva. Osim za izradu sladoleda, paste se mogu korisiti i za izradu moouse-va, semifreddo-a, raznih krema i kolača.

Umaci i kreme

Umaci i kreme za sladoled i slastice, koji sadrže 50% voća, idealni su za ukrašavanje sladoleda, kupova i kolača, a mogu se koristiti i kao mješavina za sladoled te se ne stvrdnjavaju u hladnjaku.

Preljevi

Gusti preljevi raznih okusa i boja koriste se za ukrašavanje sladoleda i korneta, ne lede se na niskim temperaturama. Sa svojim bogatim okusom osiguravaju dodatni užitak u sladoledu.

Poboljšivači i dodaci

Ukoliko želite da Vaši sladoledi imaju još veći volumen, te da bi što dulje zadržali čvrstu i kremastu strukturu tu su razni poboljšivači te drugi dodaci koji se mogu koristiti kao dodatak bazama pri izradi sladoleda.

Sirovine za sladoled

Naš partner Elenka je poznati talijanski proizvođač sirovina za sladolede i slastičarstvo sa tradicijom duljom od 50 godina koja bazira korijene na jugu Italije, Siciliji, gdje se i danas proizvode Elenka sirovine. Elenka nudi širok raspon proizvoda stvorenih za najsofisticiranije potrebe i najzahtjevnije ukuse.

Njegujući tradiciju i sa velikom strašću prema prirodnim i kvalitetnim sastojcima, Elenka stručnjaci biraju najsočnije plodove za proizvodnju sirovina za sladolede, čija kvaliteta je prepoznata od stučnjaka u profesiji te višestruko nagrađivana.

Kliknite za galeriju
Baze za sladoled
Kliknite za galeriju
Paste
Kliknite za galeriju
Umaci i kreme
Kliknite za galeriju
Preljevi
Kliknite za galeriju
Poboljšivači i dodaci